top of page

5 producten die je helpen met je goede voornemens


Een nieuw jaar gaat vaak gepaard met een hele waslijst aan goede voornemens. Het is het ideale moment om even stil te staan bij het leven. Jammer genoeg blijft er na verloop van tijd nog maar weinig van die goede voornemens over. Wij zorgen ervoor dat je ze deze keer wél langer dan een week volhoudt!

Gezonder eten

Gezonder eten prijkt zonder twijfel bovenaan de lijst van populairste goede voornemens. Allemaal makkelijk gezegd natuurlijk, maar hoe begin je er nu precies aan? Simpel, dat groenten gezond zijn weten we allemaal. En wat bestaat voornamelijk uit groenten? Soep!

Soep is de makkelijkste manier om veel groenten binnen te krijgen. En niet alleen groenten, want naast groenten bestaat soep uit water, wat dan weer helpt om voldoende vocht op te nemen. Een portie soep van 250 ml is op zich al goed voor een zesde van je dagelijkse hoeveelheid vocht en de helft van je dagelijkse hoeveelheid groenten. Doordat soep boordevol groenten zit, is het ook een uitstekende bron van essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, vezels en mineralen. Daarbovenop bevat soep ook nog eens amper calorieën, op voorwaarde dat je ze mager bereidt natuurlijk. Gebruik altijd vetarme en zoutarme bouillonblokjes en vermijd vet in de vorm van boter, room en kaas en zetmeel in de vorm van aardappelen, rijst en pasta.

Soep is een van de weinige dingen die je quasi onbeperkt mag eten, het kan dus ook perfect als tussendoortje. Pas wel op, enkel soep eten is ook geen goed idee, want het bevat dan wel veel essentiële voedingsstoffen maar ook niet allemaal. Eet bijvoorbeeld soep voor de maaltijd, zo ben je al voor een groot deel verzadigd en zal je automatisch minder eten.

Met een soup maker is soep maken supersimpel, gooi gewoon alles in het toestel en een half uurtje later kan je genieten van je heerlijk én gezond kopje soep. Er zijn zoveel verschillende soorten groenten dus de mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer bewegen

Gezonder eten gaat vaak hand in hand met meer bewegen. Dat hoeft heus niet te betekenen dat je jezelf elke dag moet gaan afbeulen in de fitness. Nee, ook kleine dingen, zoals de trap nemen in plaats van de lift kunnen wonderen doen. Een activity tracker geeft je daarbij een duwtje in de rug! Doordat je je op elk moment van de dag bewust bent van het aantal stappen dat je al gezet hebt, motiveert het om beter te doen. Want niets is zo confronterend als op het einde van de dag vast te stellen dat je nog niet eens de helft van die 10 000 aanbevolen stappen hebt gezet.

Bureaujobs zijn dodelijk voor je dagelijkse dosis beweging. Stel daarom een alarm in dat je elk uur een paar minuten doet opstaan van je bureau, al was het maar om een glas water te halen.

Vroeger waren activity trackers vaak lomp en lelijk, maar gelukkig is dat ondertussen verleden tijd. Tegenwoordig bestaan er naast de plastieken sportbandjes ook stijlvollere lederen en roestvrijstalen bandjes voor dagelijks gebruik in alle kleuren van de regenboog.

FITBIT CHARGE HR 3 GRAPHIT BLACK € 149,99
MYKRONOZ ZEFIT4HR ACTIVITY PINK € 59,99
GARMIN VIVOSPORT WW SLATE S/M € 169,99

Minder drinken

En dan hebben we het wel degelijk over alcohol


Veel water drinken is gezond. Het ruimt de gifstoffen in je lichaam op en zorgt voor een mooie, stralende huid. Maak je eigen bruiswater met een bruiswaterapparaat, veel goedkoper en beter voor het milieu dan flessen water uit de supermarkt.

Je hoeft natuurlijk niet enkel nog water te drinken, er bestaan heel wat alternatieven. Voeg bijvoorbeeld een vleugje smaak toe of maak je eigen limonade die veel minder suiker bevat dan de gekende frisdranken. Heb je écht moeite met het laten van cocktails? Kies dan voor een lekkere mocktail.

Vermageren


Door gezonder te eten, meer te bewegen en minder alcohol te drinken, ben je al een flink stuk op de goede weg. Daar wil je natuurlijk ook bewijs van zien. Met een betrouwbare weegschaal hou je je progressie bij en kan je aftellen hoe ver je nog van je doel verwijderd bent. Niet enkel geïnteresseerd in je gewicht, maar ook in een volledige lichaamsanalyse, inclusief meting van je BMI, spiermassa, vet-en vochtpercentage? Kies dan voor een slimme weegschaal. Sommige kan je zelfs via een app met je smartphone en je activity tracker verbinden.

Meer tijd maken voor jezelf, familie en vrienden

Tijdsgebrek is veelal het excuus om sociale contacten te verwaarlozen. Een handige manier om tijd te winnen die je daarna nuttiger kan besteden, is zoveel mogelijk huishoudelijke taken te automatiseren. Leve de technologie!

Verlies geen tijd meer met je huis te stofzuigen, laat je robotstofzuiger het werk doen. Dankzij de startuitstelfunctie kies zelf wanneer hij in actie moet schieten. Hij detecteert hindernissen door middel van sensors en kan dus nooit van de trap vallen.

Of ga nog een stapje verder en laat ook het dweilen over aan een robot!

Ook in de keuken kan je de technologie het werk laten doen. Een keukenrobot is multifunctioneel en bespaart je de tijd om voedsel te snijden, fijn te hakken, te pureren, te mixen, te kneden en te kloppen.

3 vuistregels om in gedachten te houden bij alle goede voornemens:


Stel jezelf realistische doelen

Overschat jezelf niet. Het heeft geen zin om je voor te nemen om vanaf 1 januari elke avond te gaan lopen als je nu al amper tijd hebt om ’s avonds nog even snel naar de winkel te gaan. Zo kunnen je goede voornemens direct de vuilbak in. Zorg er anderzijds ook voor dat je jezelf niet onderschat. Als er geen enkele uitdaging is, zal je niet gemotiveerd zijn om je doel te bereiken. Haalbare voornemens zijn bovendien makkelijker vol te houden.


Wees geduldig

Verwacht niet onmiddellijk resultaat. Alles heeft tijd nodig. Als je in 1 jaar tijd 10 kilo wil vermageren komt dat neer op amper een paar 100 gram per week. Dat is nauwelijks te merken op de weegschaal, maar vele kleine beetjes maken een groot. Geef dus niet op!


Zorg voor sociale controle

Anderen op de hoogte brengen van je plannen kan voor wat gezonde sociale druk zorgen. Vertel bijvoorbeeld je collega’s dat je op je gewicht let, zodat ze je kunnen steunen en niet constant traktaties aanbieden waardoor je in verleiding komt.24 weergaven

Comments


bottom of page